زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

قواعد کلی استنباط (کتاب)





کتاب «قواعد کلی استنباط، ترجمه و شرح دروس فی علم الصول»، همان گونه که از نامش پیداست، ترجمه و شرح فارسی کتاب «دروس فی علم الاصول» مرحوم سید محمد باقر صدر است.
[۱] قواعد کلی استنباط، رضا اسلامی، ج۱، ص۱۱.



۱ - معرفی اجمالی



این کتاب، توسط رضا اسلامی نگاشته شده است. وی که سال‌ها عهده دار تدریس کتاب گران سنگ «دروس فی علم الاصول» بوده، چنین دریافته که مهم‌ترین مانع درس نامه شدن کتاب حاضر، فقدان ترجمه و شرح آن است، ازاین رو برای از میان بردن این خلا و نظر به اهمیت این کتاب، عهده دار ترجمه و شرح آن شده است.
[۲] قواعد کلی استنباط، رضا اسلامی، ج۱، ص۱۱.


۲ - ساختار کتاب



این کتاب، دارای سه جلد است که جلد اول، مربوط به شرح و ترجمه حلقه اول از کتاب « دروس فی علم الاصول » است، جلد دوم، مربوط به حلقه دوم و جلد سوم، ادامه شرح و ترجمه حلقه دوم است. مترجم، در ابتدای کتاب، زندگی نامه شهید صدر و مشی سیاسی و سپس شهادت وی را ذکر کرده است.

۳ - نگاهی به ترجمه



ترجمه و شرح مزبور، با وجود دشواری‌های فراوانی که بر سر راه نویسنده بوده، ساده و روان و رهگشاست.
مترجم، نخست، کوشیده که غلطهای چاپی متن کتاب را زدوده و متنی پیراسته و تصحیح شده را ارائه نماید.
در لابه لای متن عربی کتاب، هر جا که واژه‌ای نامانوس می‌نموده و یا نیازمند به توضیحی کوتاه بوده توضیحی در قلاب، به زبان عربی ، آورده شده است.
ضمن روشن ساختن متن و گره گشایی از مطالب غامض، محتوای درس نیز از خارج تقریر گردیده و در پایان هر بخش، خلاصه آن بخش ذکر شده است.
ترجمه و شرح مزبور، سطر به سطر، به نظر استاد، سید علی اکبر حائری ، از شاگردان مرحوم شهید صدر، رسیده است؛ ایشان، توضیحات عربی مربوط به متن را نیز ملاحظه کرده‌اند و بخشی دیگر را شیخ ابو ماجد ظاهری مورد نظر قرار داده‌اند. در ابتدای هر جلد از کتاب، فهرست مطالب همان جلد، ذکر شده است.

۴ - پانویس


 
۱. قواعد کلی استنباط، رضا اسلامی، ج۱، ص۱۱.
۲. قواعد کلی استنباط، رضا اسلامی، ج۱، ص۱۱.


۵ - منبع


نرم افزار جامع اصول فقه، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.






آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.